Citromszószos labdacs hozzávalók:

Labdacs

1.25 kg disznócomb

0.25 kg morzsolt fehér kenyér

100 g hagyma

5 g szárított menta

100 g zöldpetrezselyem

50 g reszelt parmezán

4 tojásfehérje

100 g liszt

300 ml olívaolaj

3 g bors

20 g só

Szósz

150 g hagyma

100 g liszt

100 g vaj

800 ml tej

4 tojássárgája

130 g citrom

Köret

500 g vadrizs

Citrom díszítés

100 g citrom

Citromszószos labdacs elkészítése:

Pucold és tisztítsd meg, azután aprítsd fel a hagymát. A tojásokat mosd meg, fertőtlenítsd, öblítsd le hideg vízzel és válaszd szét a tojásfehérjét a tojássárgájától. Mosd meg és facsard ki a citromot. A díszítéshez használt citromot vágd karikákra.

Válogasd ki, azután pedig mosd meg és főzd meg a rizset. Tisztítsd meg, mosd meg, illetve aprítsd fel a zöldpetrezselymet.

A húst is mosd meg, szárítsd meg egy tiszta törölközőn és szeleteld fel. Keverd össze a húst a kenyérrel, a hagymával, mentával, zöldpetrezselyemmel, a reszelt parmezánnal, tojásfehérjékkel, majd pedig fűszerezd ízlés szerint. Formázz apró kis labdákat, forgasd meg őket lisztben és párold meg egy kevés olajban.

A szósz készítése: addig főzd a vízben a hagymát, amíg a víz el nem párolog. Ezután add hozzá a vajat, majd öntsd fel citromlével, valamint egy kevés vízzel. Helyezd bele a labdákat, a gázt pedig állítsd alacsony tűzre. A felvert tojássárgákat keverd össze hideg tejjel, liszttel, vajjal és néhány kanál szósszal. A tojássárgával kevert szószt pedid öntsd rá a labdacsokra éa alacsony lángon, vagy vízfürdős melegentartóban főzd tovább.

Citromszószos labdacs egyéb:

Vadrizs körettel és citromkarikákkal díszítve tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc