Citromszószos labdacs hozzávalók:
Labdacs
1.25 kg disznócomb
0.25 kg morzsolt fehér kenyér
100 g hagyma
5 g szárított menta
100 g zöldpetrezselyem
50 g reszelt parmezán
4 tojásfehérje
100 g liszt
300 ml olívaolaj
3 g bors
20 g só
Szósz
150 g hagyma
100 g liszt
100 g vaj
800 ml tej
4 tojássárgája
130 g citrom
Köret
500 g vadrizs
Citrom díszítés
100 g citrom
Citromszószos labdacs elkészítése:
Pucold és tisztítsd meg, azután aprítsd fel a hagymát. A tojásokat mosd meg, fertőtlenítsd, öblítsd le hideg vízzel és válaszd szét a tojásfehérjét a tojássárgájától. Mosd meg és facsard ki a citromot. A díszítéshez használt citromot vágd karikákra.
Válogasd ki, azután pedig mosd meg és főzd meg a rizset. Tisztítsd meg, mosd meg, illetve aprítsd fel a zöldpetrezselymet.
A húst is mosd meg, szárítsd meg egy tiszta törölközőn és szeleteld fel. Keverd össze a húst a kenyérrel, a hagymával, mentával, zöldpetrezselyemmel, a reszelt parmezánnal, tojásfehérjékkel, majd pedig fűszerezd ízlés szerint. Formázz apró kis labdákat, forgasd meg őket lisztben és párold meg egy kevés olajban.
A szósz készítése: addig főzd a vízben a hagymát, amíg a víz el nem párolog. Ezután add hozzá a vajat, majd öntsd fel citromlével, valamint egy kevés vízzel. Helyezd bele a labdákat, a gázt pedig állítsd alacsony tűzre. A felvert tojássárgákat keverd össze hideg tejjel, liszttel, vajjal és néhány kanál szósszal. A tojássárgával kevert szószt pedid öntsd rá a labdacsokra éa alacsony lángon, vagy vízfürdős melegentartóban főzd tovább.
Citromszószos labdacs egyéb:
Vadrizs körettel és citromkarikákkal díszítve tálald.
0 hozzászólás