Csalánfasírt hozzávalók:

  • 500 g csalán
  • 4 hagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 szelet tejbe áztatott kenyér
  • 4 tojás
  • só, bors
  • olaj

Csalánfasírt elkészítése:

  1. Mosd meg a csalánt, csorgasd le, majd főzd meg félig, sós vízben. Merd ki a csalánt a vízből és csorgasd le. Vágd apróra a hagymát, majd párold meg vajban, alacsony lángon, folytonosan kavargatva egy fakanállal, míg elkezd pirosodni.
  2. Vágd fel a csalánt nagyobb darabokra, add hozzá a hagymához, és párold addig, amíg elpárolog a lé egy része. Verj fel 2 tojást (akárcsak omlett készítésekor), és öntsd a csalánra. Keverd el gyorsan, és hagyd sülni még 1 percig, amíg a tojás megkeményedik.
  3. Vedd le a serpenyőt a tűzről, amint kihűlt, add hozzá a lisztet, kenyeret, és 2 nyers tojássárgáját. Keverd el egy fakanállal, majd add hozzá a habbá vert 2 tojásfehérjét. Ízesítsd sóval, és keverd össze jól.
  4. Szakíts fasírtokat a keverékből egy evőkanállal, forgasd meg őket lisztben, majd süsd meg forró olajban, lefedett serpenyőben.

Fogyasztható hidegen és melegen egyaránt, különböző szószokkal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc