Császármorzsa egyszerűen hozzávalók:

10 dkg mazsola

5 dl tej

10 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg búzadara

4 tojás

2 evőkanál vaj

porcukor a szóráshoz

Császármorzsa egyszerűen elkészítése:

A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat). A vajat felforrósítjuk egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk. Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.

1 adag: 2343 kJ/560 kcal

Császármorzsa egyszerűen egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc