Császárszalonnába göngyölt karfiol paprika szószban hozzávalók:

1 megfelelő méretü karfiol

200 g füstölt császárszalonna

3-4 külömböző színü paprika

1 hagyma

3-4 paradicsom

bors

csombor

2-3 gerezd fokhagyma

3-4 kanál olaj

Császárszalonnába göngyölt karfiol paprika szószban elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és megfőzzük sós vízben, 5-7 perc alatt. Lecsorgatjuk és hagyjuk kihűlni. Minden rózsát belegöngyölünk egy csík bacon szalonnába.

A hagymát és a paprikat apróra vágva , oda tesszük olajban parolódni. Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csombort és tovább pároljuk. Utóljára a vékongy szeletekre vágott fokhagymát is hozzáadjuk.

A szószt kicsit hagyjuk hűlni, majd beleöntjük egy hőálló edénybe, belehelyezzük a karfiol tekercseket és sütőbe helyezzük 30-35 percre.

Nagyon mutatós előétel, de bármikor elkészíthetjük könnyu egytálételnek is.

Melegen tálaljuk.

A Császárszalonnába göngyölt karfiol paprika szószban receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc