Császárszalonnába göngyölt karfiol paprika szószban hozzávalók:
1 megfelelő méretü karfiol
200 g füstölt császárszalonna
3-4 külömböző színü paprika
1 hagyma
3-4 paradicsom
só
bors
csombor
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 kanál olaj
Császárszalonnába göngyölt karfiol paprika szószban elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és megfőzzük sós vízben, 5-7 perc alatt. Lecsorgatjuk és hagyjuk kihűlni. Minden rózsát belegöngyölünk egy csík bacon szalonnába.
A hagymát és a paprikat apróra vágva , oda tesszük olajban parolódni. Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csombort és tovább pároljuk. Utóljára a vékongy szeletekre vágott fokhagymát is hozzáadjuk.
A szószt kicsit hagyjuk hűlni, majd beleöntjük egy hőálló edénybe, belehelyezzük a karfiol tekercseket és sütőbe helyezzük 30-35 percre.
Nagyon mutatós előétel, de bármikor elkészíthetjük könnyu egytálételnek is.
Melegen tálaljuk.
A Császárszalonnába göngyölt karfiol paprika szószban receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás