Cseresznyés-diós és brie sajtos vajas tészta hozzávalók:

1 vajas tészta tömb ( 25X25 cm)

1 tojás

1 evőkanál hideg víz

½ csésze forró víz

½ csésze aszalt cseresznye

1/3 pekándió vagy rendes dió

2-3 evőkanál méz

½ evőkanál friss, vagy 1 evőkanál szárított rozmaring

20-30 dkg kerek brie sajt

Cseresznyés-diós és brie sajtos vajas tészta elkészítése:

Az aszalt cseresznyét felöntjük forró vízzel, egy percig ázni hagyjuk majd kivesszük egy papírkendőre száradni.  Miután megszáradt, a cseresznyét összekeverjük a dióval és a mézzel.

Lisztezett felületre kinyújtjuk a vajas tésztát, közepébe öntjük a cseresznye-dió keveréket, erre pedig a sajtot.

A tojást felverjük egy evőkanál hideg vízzel és bekenjük vele a tésztát.

Ezután elkezdjük hajtogatni, a széleit a tojással ragasztjuk össze. Ha a tésztalap túl nagy lesz, a széleiből levágunk.

Miután összehajtogattuk, újból bekenjük tojással, megfordítjuk, tepsibe helyezzük majd ujból megkenjük tojással (a sajt a tészta alsó felén van).

200 fokra előmelegített lerben sütjük 20-25 percig, majd hűlni hagyjuk 45-60 percig, attól függ milyen keményen szeretjük a sajtot.

A receptet Rroxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc