Cseresznyés minitorták hozzávalók:
Tészta
200 g vaj
100 g porcukor
2 tojássárgája
vanília aroma
½ kiskanál citromlével felöntött szalakáli
300-350 g liszt
Töltelék
puding ízlés szerint
350 g édes tej
50 g vaj
3 evőkanál cukor
vanília aroma
Dekorhoz
½ kg cseresznye
1 csésze víz
1 csésze cukor
menta levelek
Cseresznyés minitorták elkészítése:
Megmossuk a cseresznyét, leszakítjuk a szárakat és kimagvaljuk. Szirupot készítünk egy csésze cukorból és vízből és beletesszük a cseresznyét. Hagyjuk fortyogni egy kicsit, utána elzárjuk a tüzet. A szirupos cseresznyét hagyjuk kihűlni. A hozzávalókat összekeverve elkészítjük a tésztát. A közepesen puha tésztából egy vastagabb lapot nyújtunk és kerek formákat vágunk belőle. A formákat megkenjük olajjal, belisztezzük és kibéleljük őket tésztával. Néhány helyen megszurkáljuk a tésztát villával. 15-20 percre betesszük a sütőbe. Egy edénybe beletesszük a puding port, tejet és cukrot. Rátesszük a tűzre és addig kavarjuk míg megvastagszik. Elzárjuk a tüzet és hozzáadjuk a vajat és az aromát. A minitortákat megtöltjük pudinggal. A cseresznyéről leszűrjük a szirupot és a cseresznyét elosztjuk a minitortákra.
Mutatós, praktikus torta, a gyerekek örűlni fognak hogy megehetnek egyszerre egy egész tortát.
A minitortákat megöntözzük a cseresznyéről leszűrt sziruppal és mentalevéllel díszítjük.
A cseresznyés minitorták receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás