Cseresznyés minitorták hozzávalók:

Tészta

200 g vaj

100 g porcukor

2 tojássárgája

vanília aroma

½ kiskanál citromlével felöntött szalakáli

300-350 g liszt

Töltelék

puding ízlés szerint

350 g édes tej

50 g vaj

3 evőkanál cukor

vanília aroma

Dekorhoz

½ kg cseresznye

1 csésze víz

1 csésze cukor

menta levelek

Cseresznyés minitorták elkészítése:

Megmossuk a cseresznyét, leszakítjuk a szárakat és kimagvaljuk. Szirupot készítünk egy csésze cukorból és vízből és beletesszük a cseresznyét. Hagyjuk fortyogni egy kicsit, utána elzárjuk a tüzet. A szirupos cseresznyét hagyjuk kihűlni. A hozzávalókat összekeverve elkészítjük a tésztát. A közepesen puha tésztából egy vastagabb lapot nyújtunk és kerek formákat vágunk belőle. A formákat megkenjük olajjal, belisztezzük és kibéleljük őket tésztával. Néhány helyen megszurkáljuk a tésztát villával. 15-20 percre betesszük a sütőbe. Egy edénybe beletesszük a puding port, tejet és cukrot. Rátesszük a tűzre és addig kavarjuk míg megvastagszik. Elzárjuk a tüzet és hozzáadjuk a vajat és az aromát. A minitortákat megtöltjük pudinggal. A cseresznyéről leszűrjük a szirupot és a cseresznyét elosztjuk a minitortákra.

Mutatós, praktikus torta, a gyerekek örűlni fognak hogy megehetnek egyszerre egy egész tortát.

A minitortákat megöntözzük a cseresznyéről leszűrt sziruppal és mentalevéllel díszítjük.

A cseresznyés minitorták receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc