Cseresznyés pite hozzávalók:

Tészta

150 g vaj

2 tojás

3 evőkanál cukor

1 evőkanál citromhéj reszelék

vanília aroma

50 ml víz

1 tasak sütőpor

400 g liszt

mák

Töltelék

1 kg cseresznye

3 evőkanál cukor

4 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál búzadara

Cseresznyés pite elkészítése:

A vajat jól kikeverjük cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, az aromát, citromhéj reszeléket, vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Jól összegyúrjuk. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a tölteléket. Megmossuk a cseresznyét, leszakítjuk a szárakat és kimagvaljuk. Összekeverjük a cukorral, utána a búzadarával. Kivesszük a tésztát a hűtőből és felét félretesszük a díszítéshez. A maradék tésztát kerekre nyújtjuk és egy kiolajozott, zsemlemorzsával kitapétázott tepsibe helyezzük. A tésztát a tepsi széleire is rátapasztjuk. Néhány helyen megszúrjuk villával és megszórjuk két evőkanál zsemlemorzsával. A tésztára ráhelyezzük a cseresznyét és rászórjuk a maradék két evőkanál zsemlemorzsát. A félretett tésztát kinyújtjuk és hosszú csíkokra vágjuk, amelyekből rácsot készítünk a pite tetejére. A rácsokat megkenjük egy tojássárgájával és megszórjuk egy kis mákkal. Jól előmelegítjük a sütőt és 25-30 percig sütjük a pitét. Egyszerű de annál finomabb sütemény.

Porcukorral megszórva tálaljuk. Tehetünk rá cseresznye szirupot vagy ehetünk mellé egy gömb fagyit.

A cseresznyés pite receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc