Cseresznyés rétes hozzávalók:

 

100 g olvasztott vaj

1 tojás

4 evőkanál cukor

100 ml tej

1 csipet só

egy diónyi élesztő

vanília aroma

250-300 g liszt

vanília cukor

Töltelék

1 kg cseresznye

3 evőkanál búzadara

1 csésze cukor

1 csésze víz

Cseresznyés rétes elkészítése:

Egy tálban jól elkeverjük az élesztőt cukorral és hozzáadjuk a tejet, tojást, aromát, sót, 50 g olvasztott vajat és a lisztet. Jól összegyúrjuk a tésztát és elzárt meleg helyen hagyjuk kelni. Miután a tészta kétszeresére nőtt kinyújtjuk és rákenjük a maradék olvasztott vajat.

Egy fóliában feltekerjük a tésztát és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. Megmossuk a cseresznyét, leszedjük a szárakat és kimagvaljuk. Egy csésze vizet egy csésze cukorral felteszünk a tűzre és addig főzzük amíg vastag szirup lesz belőle. Hozzáadjuk a cseresznyét és hagyjuk még kicsit rotyogni. Hagyjuk hűlni a szirupos cseresznyét, azután leöntjük a folyadékot és összekeverjük búzadarával. Így felszívódik a maradék lé.

Kivesszük a rétes tésztát a hűtőből és jól meggyúrjuk. Egy nagy vagy két kisebbet lapot nyújtunk belőle, amit megtöltünk cseresznyével és utána feltekerjük. Megkenjük tojással a tetejét és megszórjuk vanília cukorral. A tekercseket egy kiolajozott és liszttel kitapétázott tepsibe helyezzük és 30-35 percre betesszük a sütőbe.

Porcukorral a tetején hidegen vagy melegen tálaljuk.

A cseresznyés rétes receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc