Cseresznyés sütemény hozzávalók:

1 kg cseresznye

4 tojás

12, 5 deka liszt

15 deka kristálycukor

3 dl tej

2, 5 deka vaj vagy margarin

késhegynyi só

porcukor (a díszítéshez)

fahéj vagy vaníliás cukor

Cseresznyés sütemény elkészítése:

Magvald ki a cseresznyéket, majd helyezd őket egy vajjal vagy margarinnal jól kikent 30 cm-es serpenyőbe.

Szórj rájuk 10 dekát a kristálycukorból, ezután keverd össze külön a többi hozzávalót a kiválasztott aromával (fahéj vagy vanília).

Öntsd a keveréket a cseresznyére és tedd a 200 fokra előmelegítve sütőbe 45 percre.

Cseresznyés sütemény egyéb:

Tálald szobahőmérsékleten, porcukorral megszórva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc