Csevapcsicsa hozzávalók:
40 dkg sertéscomb (sovány)
40 dkg marhahús
20 dkg bárányhús
só ízlés szerint
szemes bors ízlés szerint
1 kávéskanál szódabikarbóna
fokhagyma ízlés szerint
hagyma ízlés szerint
piros arany ízlés szerint
Csevapcsicsa elkészítése:
A húsokat ledarálom, majd jól elkeverem, csevapcsicsákat formálok (henger alak), és legalább 2 órát hagyom pihenni a hűtőszekrényben.
Sütés előtt 1 órával kiveszem hogy a hús ne legyen olyan hideg, így nem ragad oda a rostély rácshoz.
Mert a csevapcsicsát én mindig rostélyon sütöm.
Friss túróval, mustárral, görögsalátával, vöröshagymával és sültburgonyával tálalom. Finom hozzá a szárított paradicsom bazsilikomos olajban.
0 hozzászólás