Csirke diós-tejszínes mártással és mézes sült almával hozzávalók:

60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva

2 fej hagyma

4 dl félédes fehérbor

3-4 dl tejszín

10 dkg durvára vágott dió

3 db savanyú alma

méz

Csirke diós-tejszínes mártással és mézes sült almával elkészítése:

A mézes sült almás éa diós-tejszínes mártásos csirkéhez a csirkedarabokat megsózzuk, jó duci darabok legyenek, ne szeleteljük! A hagymákat felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba rétegezzük a csirkedarabokat és a hagymákat. Az egészet meglocsoljuk a borral, hogy ellepje, majd mehetnek a hűtőbe hűsölni éjszakára.

Előveszünk egy jó nagy tepsit, beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat. A leszűrt pácléből kicsit öntünk az egész alá, és előmelegített sütőbe toljuk közepes lángra.

Sülés közben néha meglocsolgatjuk a félretett leszűrt páclével.

Közben egy serpenyőben illatosra pirítjuk a diót. A tejszínt felforraljuk, sózzuk, pici szerecsendió mehet bele, annak, aki szereti, és a pirított dióval kis lángon főzzük sűrítjük.

A csirkécskéket és az almákat tálra szedjük, a mártást külön csészében kínáljuk mellé.

Krumplipüré, esetleg rizs illik hozzá.

Csirke diós-tejszínes mártással és mézes sült almával egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc