Csirke diós-tejszínes mártással és mézes sült almával hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva
2 fej hagyma
4 dl félédes fehérbor
3-4 dl tejszín
10 dkg durvára vágott dió
3 db savanyú alma
méz
só
Csirke diós-tejszínes mártással és mézes sült almával elkészítése:
A mézes sült almás éa diós-tejszínes mártásos csirkéhez a csirkedarabokat megsózzuk, jó duci darabok legyenek, ne szeleteljük! A hagymákat felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba rétegezzük a csirkedarabokat és a hagymákat. Az egészet meglocsoljuk a borral, hogy ellepje, majd mehetnek a hűtőbe hűsölni éjszakára.
Előveszünk egy jó nagy tepsit, beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat. A leszűrt pácléből kicsit öntünk az egész alá, és előmelegített sütőbe toljuk közepes lángra.
Sülés közben néha meglocsolgatjuk a félretett leszűrt páclével.
Közben egy serpenyőben illatosra pirítjuk a diót. A tejszínt felforraljuk, sózzuk, pici szerecsendió mehet bele, annak, aki szereti, és a pirított dióval kis lángon főzzük sűrítjük.
A csirkécskéket és az almákat tálra szedjük, a mártást külön csészében kínáljuk mellé.
Krumplipüré, esetleg rizs illik hozzá.
0 hozzászólás