Csirke kolostori módra hozzávalók:
500 g csirke
150 g gomba
300 ml tejföl
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
3-4 szelet füstölt bacon (vagy bármilyen füstölt hús)
1 tojás
200 ml húsleves
150 ml édes fehérbor
2 evőkanál vaj
só
bors
paprika
kakukkfű
petrezselyem
Csirke kolostori módra elkészítése:
Vágd kisebb darabokra a csirkehúst, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, paprikával, és pirítsd meg egy evőkanálnyi olajban. Miután megsült, öntsd fel 100 ml forró levessel, öntsd át egy tepsibe, és tedd a sütőbe 10-15 percre, alacsony hőfokra.
Vágd csíkokra a füstölt bacont, és tedd egy serpenyőbe a felaprított hagymával és egy evőkanál vajjal. Szeleteld fel a gombát is, majd keverd a hagymás baconhoz. Hagyd kicsit sercegni, majd öntsd fel borral és a maradék levessel.
A csirkehús mostanra puha, így ráöntheted ezt a szószt és rá 150 ml tejfölt. Hagyd még a sütőben 15-20 percig, majd öntsd rá a következő szószt: sóval, borssal, kakukkfűvel, petrezselyemzölddel felvert tojás, összekeverve a maradék tejföllel.
A csirkés receptet Pica ajánlotta.
Tálald forrón, meleg puliszkával.
0 hozzászólás