Csirke kolostori módra hozzávalók:

500 g csirke

150 g gomba

300 ml tejföl

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

3-4 szelet füstölt bacon (vagy bármilyen füstölt hús)

1 tojás

200 ml húsleves

150 ml édes fehérbor

2 evőkanál vaj

bors

paprika

kakukkfű

petrezselyem

Csirke kolostori módra elkészítése:

Vágd kisebb darabokra a csirkehúst, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, paprikával, és pirítsd meg egy evőkanálnyi olajban. Miután megsült, öntsd fel 100 ml forró levessel, öntsd át egy tepsibe, és tedd a sütőbe 10-15 percre, alacsony hőfokra.

Vágd csíkokra a füstölt bacont, és tedd egy serpenyőbe a felaprított hagymával és egy evőkanál vajjal. Szeleteld fel a gombát is, majd keverd a hagymás baconhoz. Hagyd kicsit sercegni, majd öntsd fel borral és a maradék levessel.

A csirkehús mostanra puha, így ráöntheted ezt a szószt és rá 150 ml tejfölt. Hagyd még a sütőben 15-20 percig, majd öntsd rá a következő szószt: sóval, borssal, kakukkfűvel, petrezselyemzölddel felvert tojás, összekeverve a maradék tejföllel.

A csirkés receptet Pica ajánlotta.

Tálald forrón, meleg puliszkával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc