Csirkeaprólék leves hozzávalók:
4-6 személyre:
50 dkg csirkeaprólék
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
15 dkg mirelit zöldborsó
5 dkg gomba
5 dkg zeller
2 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
petrezselyem
borsikafű vagy bors
só
Csirkeaprólék leves elkészítése:
A megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot az olajon kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, valamint a megtisztított és felszeletelt gombát.
Egy kis ideig pirítsuk együtt ezeket, majd öntsük fel jó másfél liter meleg vízzel.
Ekkor tegyük bele egészben a megtisztított vöröshagymát, adjunk hozzá petrezselymet, borsot, sót. Lassú tűzön főzzük, s amikor a zöldségek félig megpuhultak, tegyük bele a borsót is.
Amikor minden puha, tálalás előtt még meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is.
0 hozzászólás