Csirkeaprólék leves hozzávalók:

4-6 személyre:

50 dkg csirkeaprólék

15 dkg sárgarépa

10 dkg fehérrépa

15 dkg mirelit zöldborsó

5 dkg gomba

5 dkg zeller

2 kis fej vöröshagyma

3 evőkanál olaj

petrezselyem

borsikafű vagy bors

Csirkeaprólék leves elkészítése:

A megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot az olajon kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, valamint a megtisztított és felszeletelt gombát.

Egy kis ideig pirítsuk együtt ezeket, majd öntsük fel jó másfél liter meleg vízzel.

Ekkor tegyük bele egészben a megtisztított vöröshagymát, adjunk hozzá petrezselymet, borsot, sót. Lassú tűzön főzzük, s amikor a zöldségek félig megpuhultak, tegyük bele a borsót is.

Amikor minden puha, tálalás előtt még meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is.

Csirkeaprólék leves egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc