Csirkecomb boros szószban hozzávalók:

2 csirkecomb

50 g vaj

100 ml fehér bor

100 ml víz

csombor

petrezselyemzöld

bors

ételízesítő

1 babérlevél

2 sárgarépa

Csirkecomb boros szószban elkészítése:

Megmossuk a csirkecombokat, megszárítjuk és megfűszerezzük. Megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, belehelyezzük a combokat és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A combokat egy tányérra tesszük. A serpenyőben levő vajat felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, sót, ételízesítőt, csombort, néhány szem borsot, valamint a babérlevelet és 5-6 pertcig hagyjuk főni. A bort beleöntjük a serpenyőbe, kivesszük a babérlevelet és újra beletesszük a combokat. Lefedjük a serpenyőt és hagyjuk főní, amíg a hús teljesen megfő és megpuhul. A bor egy finom és tömör ízt ad a csirkehúsnak.

A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Forrón tálaljuk.

A csirkecomb boros szószban receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc