Csirkecomb boros szószban hozzávalók:
2 csirkecomb
50 g vaj
100 ml fehér bor
100 ml víz
csombor
petrezselyemzöld
só
bors
ételízesítő
1 babérlevél
2 sárgarépa
Csirkecomb boros szószban elkészítése:
Megmossuk a csirkecombokat, megszárítjuk és megfűszerezzük. Megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, belehelyezzük a combokat és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A combokat egy tányérra tesszük. A serpenyőben levő vajat felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, sót, ételízesítőt, csombort, néhány szem borsot, valamint a babérlevelet és 5-6 pertcig hagyjuk főni. A bort beleöntjük a serpenyőbe, kivesszük a babérlevelet és újra beletesszük a combokat. Lefedjük a serpenyőt és hagyjuk főní, amíg a hús teljesen megfő és megpuhul. A bor egy finom és tömör ízt ad a csirkehúsnak.
A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Forrón tálaljuk.
A csirkecomb boros szószban receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás