Csirkecomb káposztás bundában hozzávalók:
bors
2 darab / személy csirkecomb
10 dkg sajt
1 levél / comb káposzta
1 tasak szárnyas fűszerkeverék
1 csapott kanál ételízesítő
só
liszt
1 db / 2 comb tojás
zsemle morzsa
kömény
Csirkecomb káposztás bundában elkészítése:
A szép, egészséges édeskáposztáról annyi levelet fejtek le, ahány (alsó vagy felső) combot készítek. Forrásban lévő ételízesítős vízben felteszem főni, de csak annyira, hogy könnyen formázható legyen.
Míg a káposztalevelek puhulnak, addig előkészítem a húst. A csirkecomb bőrét lehúzom, a csontot éles késsel kiemelem belőle, majd a helyére kisujj vastagságú sajtot teszek. Beszórom fűszerkeverékkel, majd félreteszem. A káposztaleveleket leszűröm, kicsit hűlni hagyom.
Előkészítem a panírozáshoz valókat. A tojásba sót, borsot és őrölt köményt is teszek. Mire ezzel elkészülök, a káposztalevelek egy kicsit meghűlnek, és könnyen be tudom velük burkolni a combokat. Úgy, mint a töltöttkáposzta készítésénél.
A két végét begyűröm, így nem tud belőle kicsúszni a comb. Ezután a szokásos módon bepanírozom, majd szép aranybarnára sütöm. Tetszés szerinti köret adható hozzá, én vajas törtburgonyával kínáltam.
0 hozzászólás