Csirkecomb káposztás bundában hozzávalók:

bors

2 darab / személy csirkecomb

10 dkg sajt

1 levél / comb káposzta

1 tasak szárnyas fűszerkeverék

1 csapott kanál ételízesítő

liszt

1 db / 2 comb tojás

zsemle morzsa

kömény

Csirkecomb káposztás bundában elkészítése:

A szép, egészséges édeskáposztáról annyi levelet fejtek le, ahány (alsó vagy felső) combot készítek. Forrásban lévő ételízesítős vízben felteszem főni, de csak annyira, hogy könnyen formázható legyen.

Míg a káposztalevelek puhulnak, addig előkészítem a húst. A csirkecomb bőrét lehúzom, a csontot éles késsel kiemelem belőle, majd a helyére kisujj vastagságú sajtot teszek. Beszórom fűszerkeverékkel, majd félreteszem. A káposztaleveleket leszűröm, kicsit hűlni hagyom.

Előkészítem a panírozáshoz valókat. A tojásba sót, borsot és őrölt köményt is teszek. Mire ezzel elkészülök, a káposztalevelek egy kicsit meghűlnek, és könnyen be tudom velük burkolni a combokat. Úgy, mint a töltöttkáposzta készítésénél.

A két végét begyűröm, így nem tud belőle kicsúszni a comb. Ezután a szokásos módon bepanírozom, majd szép aranybarnára sütöm. Tetszés szerinti köret adható hozzá, én vajas törtburgonyával kínáltam.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc