Csirkehúsos tekercsek hozzávalók:
sonka
sajt
3 kicsi savanyú uborka
mustár
ételízesítő
bors
olaj
liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
Csirkehúsos tekercsek elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kicsit kipotyoljuk és megfűszerezzük ételízesítővel, borssal és megkenjük egy kis mustárral. Mindegyik szelet húsra teszünk egy szelet sonkát és egy darab sajtot és hosszában félbevágott savanyú uborkát. Feltekerjük és fogpiszkálóval átszúrjuk. Két tojást felverünk, egy-egy tányérba pedig teszünk lisztet és zsemlemorzsát. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A tekercseket megforgatjuk lisztben, tojásban, végül zsemlemorzsában és megsütjük a forró olajban. 2-3 percig nagy tüzön megsütjük minden oldalát.
Krumplipürével tálaljuk.
A csirkehúsos tekercsek receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás