Csirkemell mézes sárgarépamártással hozzávalók:
4 személyre
4 csirkemellfilé
4 dl tyúkhúsleves
2 cm friss gyömbérgyökér
só
Kása
20 dkg kukoricaliszt
2 dl zöldségerőleves
2 dl tej
só
Mártás
2 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 evőkanál méz
4 evőkanál tyúkhúsleves
1 evőkanál tejszín
2 teáskanál olaj
só, bors
Csirkemell mézes sárgarépamártással elkészítése:
A mézes sárgarépamártásos csirkemellhez a levest felforraljuk, felszeletelt friss gyömbérgyökérrel ízesítjük (ha van, tehetünk bele fenyérfüvet vagy citromfüvet is) és megfőzzük benne a csirkemellfilét.
A kásához felforraljuk a zöldségerőlevest és a tejet. Állandó keverés mellett beleszórjuk a kukoricalisztet, sót és nem túl sűrű kásává főzzük. A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát. 5 percig pároljuk.
Felöntjük a levessel és puhára főzzük. Összeturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és a mézet. Sóval, borssal ízesítjük.
A főtt csirkemellet leöntjük a mézes sárgarépamártással, kukoricakásával körítjük.
0 hozzászólás