Csirkemell mézes sárgarépamártással hozzávalók:

4 személyre

4 csirkemellfilé

4 dl tyúkhúsleves

2 cm friss gyömbérgyökér

Kása

20 dkg kukoricaliszt

2 dl zöldségerőleves

2 dl tej

Mártás

2 szál sárgarépa

1 fej hagyma

1 evőkanál méz

4 evőkanál tyúkhúsleves

1 evőkanál tejszín

2 teáskanál olaj

só, bors

Csirkemell mézes sárgarépamártással elkészítése:

A mézes sárgarépamártásos csirkemellhez a levest felforraljuk, felszeletelt friss gyömbérgyökérrel ízesítjük (ha van, tehetünk bele fenyérfüvet vagy citromfüvet is) és megfőzzük benne a csirkemellfilét.

A kásához felforraljuk a zöldségerőlevest és a tejet. Állandó keverés mellett beleszórjuk a kukoricalisztet, sót és nem túl sűrű kásává főzzük. A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát. 5 percig pároljuk.

Felöntjük a levessel és puhára főzzük. Összeturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és a mézet. Sóval, borssal ízesítjük.

A főtt csirkemellet leöntjük a mézes sárgarépamártással, kukoricakásával körítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc