Csirkemellel töltött gomba hozzávalók:
600 g friss gomba
1 közepes nagyságú vöröshagyma
200 g csirkemell
1 tojás
½ kiskanál borsfű
só, bors
kevés fehérbor
Csirkemellel töltött gomba elkészítése:
Megtisztítjuk a gombát a héjától, majd eltávolítjuk a szárakat.
Megmossuk a gombát, majd tegyük egy ecetes, meleg vízzel teli tálba.
A csirkemellet daráljuk le vagy vágjuk nagyon apróra.
A felkockázott hagymát kevés olajon pirítsuk meg.
Öntsünk kevés vizet a hagyma alá, hogy ne égjen oda.
Adjuk hozzá a csirkemellet, a borsfüvet és a gombaszárakat kockákra vágva.
10 percig hagyjuk sülni a hozzávalókat, majd vegyük le a tűzről egy kicsit.
Mikor kihűlt, ráütünk egy tojást és jól elkeverjük vele.
Megtöltjük a gombákat, ha ez kész, tepsibe helyezzük őket.
30 percig süssük, majd amikor már majdnem készen vannak, leöntjük őket egy kevés fehérborral.
0 hozzászólás