Csirkepuding hozzávalók:
50 dkg csirkemell
4 tojás
vaj
2 dl tejszín és tejföl
kevés reszelt szerecsendió
2 evőkanál delikát
petrezselyemzöld
10 szelet gépsonka
só
Csirkepuding elkészítése:
A csirkepudinghoz a lebőrözött és csontjáról lefejtett csirkemellet megdaráljuk, összedolgozzuk 4 tojás habbá vert fehérjével, 2 dl felvert tejszínnel, 2 dl tejföllel, a delikáttal, a szerecsendióval, sóval, a finomra vágott petrezselyemmel.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, kibéleljük sonkaszeletekkel, ráöntjük a masszát.
A tetejére szintén sonkaszeleteket teszünk, hogy befedje.
Előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
Rizzsel, tartárral, friss salátával fogyaszthatjuk.