Csokis gombocskák hozzávalók:
125 g vaj
100 g porcukor
2 tojássárgája
250 g liszt
csipet só
2 kanál víz
csoki a tölteléknek
Csokis gombocskák elkészítése:
Felverjük a vajat a cukorral és a tojássárgákkal amig homogén összetételünk lessz. Hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a sót és összegyúrjuk. A tésztát 30 percre hűtőbe rakjuk. Ezután kis tésztagolyókat formázunk és belehelyezzük őket egy zsírozott, lisztezett tepsibe. Mindegyik golyóba belenyomjuk az egyik újunkat hogy helyet csináljunk a tölteléknek.
Előmelegített sűtőbe tesszük 20-25 percre. Ha kihültek, megtöltjük őket ovlasztott csokival.
Tea vagy kávé mellé talalhatjuk őket.
A csokis gombocskák receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás