Csokis-karamel krémes torta hozzávalók:

Tortalap

5 tojás
10 kanál cukor
5 kanál olaj
2 kanál kakaó
menta aroma
7 kanál liszte
1 kiskanál sütőpor
50 g csokoládé

Karamell krém

200 g cukor
100 g vaj
150 g tejszín

Ganache csokikrém

150 g tejcsoki
300 ml tejszín
1 kanál zselatin
menta aroma

Ganache fehér csokikrém

100 g fehér csoki
150 ml tejszín
2 kanál kókusz
1 kanál citromlé

Szirup

100 ml víz
50 g cukor
menta aroma

Máz

50 g csokoládé
25 g tejszín
25 g vaj
menta aroma

Csokis-karamel krémes torta elkészítése:

A csokitortához felverjük a tojásfehérjéket a cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, az olajat és a menta aromát. Végül hozzáadjuk a lisztet is, amibe előzőleg belekevertük a kakaót, a sütőport és az aprított csokit. Ezt az összetételt kettőbe osztjuk és két lapot sütünk. Hagyjuk őket kihűlni és ezeket is kettőbe vágjuk hogy 4 lapunk legyen.

Karamell krém

A cukrot felolvasztjuk míg arany színe lesz, majd félre húzzuk és hozzákeverjük óvatosan a tejszínt. Kavarjuk míg elolvad a karamell és belekeverjük a vajat is. Megint forrni tesszük, folytonos kavargatás mellett. Egy krémesebb tejföl állagot kell kapjunk, ezt hagyjuk kihűlni.

Ganache csokikrém

A tejszínt a forrási hőmérsékletre melegítjük, majd féérehúzzuk és bele rakjuk az aprózott csokit. A teljes olvadásig kevergetjük. Hozzákeverjük a menta aromát és a zselatint, amit előszőr vízben feloldottunk és gőzfűrdőben megolvasztottunk. Hűtőben tartjk legalább 3 órát és utánna krémesre verjük. A ganache fehér csokikrémet ugyanígy készítjük el.

Máz

Kis tűzőn felolvasztjuk a csokit, tejszínt és vajat, majd hagyjuk lehűlni.

Szirup

Összekeverjük a cukrot vízzel, oda tesszük forrni amíg a cukor elolvad. A végén hozzáadjuk a menta aromát is.

Összeállítás

Meglocsoljk az első lapot, ráöntjük a langyos karamell krémet, jön a masodik lap, ezt is meglocsolgatjuk, erre jön a fehér krém. A harmadik lapot is meglocsoljuk és betakarjuk a csokikrém felével. Az utolsó lapot is meglocsolgatjuk és elsimítjuk rajta a langyos mázt. Hűtőbe tesszük amíg ez megszilárdul.

Tálalás elött a maradék csokikrémmel, gyümölcsökkel, mentalevelekkel és mandula pelyhekkel dekoráljuk.

A csokis karamel krémes torta receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc