Csokis répatorta hozzávalók:

Tésztalap:

3 csésze/360 g liszt

4 teáskanál sütőpor

2 teáskanál szódabikarbóna

4 teáskanál fahéj

1 teáskanál só

1/2 teáskanál szerecsendió

1/2 teáskanál szegfűbors

2 1/2 csésze/500 g barna cukor

2 csésze/480 ml növényi olaj

6 tojás

2 csésze/260 g reszelt sárgarépa

1 1/2 csésze/180 g dió

1 csésze/160 g mazsola

Krém:

680 g sajtkrém

3 evőkanál tej

1 teáskanál vanília aroma

720 g porcukor

Csokis répatorta elkészítése:

Tészta:

Egy tálban keverd össze a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót és szegfűborsot. Tedd félre.

Egy másik tálban keverd el a cukrot olajjal, majd add hozzá a tojásokat – nagy sebességgel keverd 1 percig, majd lassanként add hozzá a lisztes keveréket. Egy fakanállal keverd bele a sárgarépát, diót és mazsolát.

Öntsd ki 3 tepsibe, és helyezd 175°C fokra előmelegített sütőbe, kb 45 percig – vigyázz, mert sokat fog nőni a sütőben. Miután megsültek, hagyd kihűlni (kb 1 1/2 óra).

Krém:

Keverd össze a sajtkrémet tejjel és vaníliával, majd add hozzá lépcsőzetesen a cukrot. Mikor a tortalapok hidegek, kend be őket a krémmel. Díszítsd ízlés szerint dióval vagy sárgarépával.

 

A csokis répatorta receptet Rroxana ajánlotta.

Csokis répatorta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc