Csokis répatorta hozzávalók:
Tésztalap:
3 csésze/360 g liszt
4 teáskanál sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
4 teáskanál fahéj
1 teáskanál só
1/2 teáskanál szerecsendió
1/2 teáskanál szegfűbors
2 1/2 csésze/500 g barna cukor
2 csésze/480 ml növényi olaj
6 tojás
2 csésze/260 g reszelt sárgarépa
1 1/2 csésze/180 g dió
1 csésze/160 g mazsola
Krém:
680 g sajtkrém
3 evőkanál tej
1 teáskanál vanília aroma
720 g porcukor
Csokis répatorta elkészítése:
Tészta:
Egy tálban keverd össze a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót és szegfűborsot. Tedd félre.
Egy másik tálban keverd el a cukrot olajjal, majd add hozzá a tojásokat – nagy sebességgel keverd 1 percig, majd lassanként add hozzá a lisztes keveréket. Egy fakanállal keverd bele a sárgarépát, diót és mazsolát.
Öntsd ki 3 tepsibe, és helyezd 175°C fokra előmelegített sütőbe, kb 45 percig – vigyázz, mert sokat fog nőni a sütőben. Miután megsültek, hagyd kihűlni (kb 1 1/2 óra).
Krém:
Keverd össze a sajtkrémet tejjel és vaníliával, majd add hozzá lépcsőzetesen a cukrot. Mikor a tortalapok hidegek, kend be őket a krémmel. Díszítsd ízlés szerint dióval vagy sárgarépával.
A csokis répatorta receptet Rroxana ajánlotta.
0 hozzászólás