Csokiszószos szuflé hozzávalók:

2 tojás

175 g cukor

100 g tejcsoki

50 g vaj

1 evőkanál liszt

1 evőkanál kakaó

Csokiszósz

50 g cukor

2 evőkanál kakaó

100 ml tejszín

Csokiszószos szuflé elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 4 hőálló tálkát kivajazunk és kitapétázunk liszttel. A tojásfehérjét habosra verjük. Egy edényt a cukorral tűzre teszünk, adunk hozzá 6 evőkanál vizet és addig kavarjuk míg elolvad a cukor. Felszítjuk a tüzet és 3 percig tovább főzzük. A cukrot fokozatosan hozzáadagoljuk a fehérjéhez, közben mixerrel kavarjuk. Összekavarjuk, azután hagyjuk kihűlni. A csokit vajjal együtt gőzfürdőben megolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákavarjuk a tojássárgákat. A lisztet összekavarjuk a kakaóval, majd hozzáöntjük a csokis keverékhez. Ezután hozzáadjuk a habos tojásfehérjét is. A keveréket beleöntjük a hőálló szuflé tálkákba, majd 15 percre betesszük a sütőbe.
Csokiszósz: egy edénybe tesszünk 50 ml vizet, a cukrot és a kakaót. Mikor kezd forrni, tovább kavarjuk, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és további 3-5 percig főzzük, amíg megvastagszik. A süteményeket külön-külön egy-egy tányérra tesszük és leöntjük őket a csoki szószal.

A csokiszószos szuflé receptet Sava Laura ajánlotta.

Csokiszószos szuflé egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc