Csokiszószos szuflé hozzávalók:
2 tojás
175 g cukor
100 g tejcsoki
50 g vaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
Csokiszósz
50 g cukor
2 evőkanál kakaó
100 ml tejszín
Csokiszószos szuflé elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 4 hőálló tálkát kivajazunk és kitapétázunk liszttel. A tojásfehérjét habosra verjük. Egy edényt a cukorral tűzre teszünk, adunk hozzá 6 evőkanál vizet és addig kavarjuk míg elolvad a cukor. Felszítjuk a tüzet és 3 percig tovább főzzük. A cukrot fokozatosan hozzáadagoljuk a fehérjéhez, közben mixerrel kavarjuk. Összekavarjuk, azután hagyjuk kihűlni. A csokit vajjal együtt gőzfürdőben megolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákavarjuk a tojássárgákat. A lisztet összekavarjuk a kakaóval, majd hozzáöntjük a csokis keverékhez. Ezután hozzáadjuk a habos tojásfehérjét is. A keveréket beleöntjük a hőálló szuflé tálkákba, majd 15 percre betesszük a sütőbe.
Csokiszósz: egy edénybe tesszünk 50 ml vizet, a cukrot és a kakaót. Mikor kezd forrni, tovább kavarjuk, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és további 3-5 percig főzzük, amíg megvastagszik. A süteményeket külön-külön egy-egy tányérra tesszük és leöntjük őket a csoki szószal.
A csokiszószos szuflé receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás