Csokoládé bomba hozzávalók:

6 tojás

200 g cukor

200 g vaj

5 g kakaó

150 g liszt

100 g dió

2 kanál rum

1 kiskanál bikarbonát

1 csomag vaníliáscukor

Csokoládé bomba elkészítése:

A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a rumot.

Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját és az olvasztott, kihűlt vajat, majd habverővel felkavarjuk, végül hozzáadjuk a kakaóval és bikarbonáttal elkevert lisztet.

Egy kerek, vajjal és liszttel kibélelt tepsibe öntjük, majd meghintjük felvágott dióval. A tepsit meleg sütőbe tesszük, közepes lángon 30 percig sütjük. Tehetünk rá valamijen csokikrémet is.

Hagyjuk, amíg a tepsiben kihűl.

Csokoládé bomba egyéb:

Kockára vágjuk, megszórhatjuk dióval vagy kókusszal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc