Csokoládé bomba hozzávalók:
6 tojás
200 g cukor
200 g vaj
5 g kakaó
150 g liszt
100 g dió
2 kanál rum
1 kiskanál bikarbonát
1 csomag vaníliáscukor
Csokoládé bomba elkészítése:
A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a rumot.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját és az olvasztott, kihűlt vajat, majd habverővel felkavarjuk, végül hozzáadjuk a kakaóval és bikarbonáttal elkevert lisztet.
Egy kerek, vajjal és liszttel kibélelt tepsibe öntjük, majd meghintjük felvágott dióval. A tepsit meleg sütőbe tesszük, közepes lángon 30 percig sütjük. Tehetünk rá valamijen csokikrémet is.
Hagyjuk, amíg a tepsiben kihűl.
Csokoládé bomba egyéb:
Kockára vágjuk, megszórhatjuk dióval vagy kókusszal.
0 hozzászólás