Csorba fokhagymakrémmel hozzávalók:

egy adag csontból készült leves

sárgarépa

petrezselyem

zellergyökér

fokhagyma

tejföl

három tojás (sárgáját)

torma

Csorba fokhagymakrémmel elkészítése:

A fokhagymakrémet úgy készítettem, hogy egy kicsivel több tejfölt tettem, olíva olajat, zöldpetrezselymet, sót, citromlevet és az egészet összekeverem.

A recepttől való egyetlen eltérés csak ez a petrezselyem volt, amitől nem lesz szép színe a levesnek (kis zöld levelecskék jelennek meg, ami egy vendéglőben elfogadhatatlan), de nem tudtam ellenállni (ez a kombináció elképesztően finom). Veszem a pacalt és főzőm (még akkor is hogyha írja rajta, hogy már félig főtt) körülbelül egy órát, utána a vizet elöntöm. Ezt azért teszem így, mert a pacal tisztítási módszerei olyanok amilyenek, nem akarom itt kommentálni, úgyhogy lecserélem a vizet. Egy óra múlva vágok egy darab pacalt és megnézem, hogy meglágyult-e. Hogyha igen jön a következő lépés, a pacal feldarabolása. Először is vágok 4-5 centiméteres csíkokat, amelyeket felvágom 0,5 centiméter vastagúra.  Természetesen ez csak egy módja, mindenki úgy vágja fel, ahogy akarja. Amikor befejeztem, újra főni teszem, most már beleteszem a zöldségeket és a csontlét is, és még körülbelül fél órát együtt főzőm. A végén ecetet teszek bele (a pacallevest csak ecettel savanyítják) és sót.

Egy edénybe beleteszem a tojás sárgákat, a tejfölt, a fokhagyma krémet, a tormát.

Mindezeket összekeverem, két, három merőkanálnyi, előre lehűtött levessel (hogy ne menjen össze a tejföl). Miután jól összekevertem beletöltöm a levesbe, ízlés szerint még teszek bele fokhagymát, ecetet, tormát. Hogyha vendégeket is várok, akkor jobb kevesebb adalékot beletenni, majd mindenki tesz a tányérjára, amennyit akar. Ahogy kinéz az edényben, azt hiszem kész is van.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 140 perc