Csőtészta egytál (Pasticcio di Rigatoni) hozzávalók:

4 személyre:

2-3 evőkanál vaj

3 evőkanál liszt

1 csésze tej

csipetnyi só

350 g rigatoni tészta

1 fej lereszelt vöröshagyma

1 db reszelt sárgarépa

1 szál apróra vágott metélőzeller

3 evőkanál szűz olívaolaj,

2 db közepes

felkockázott cukkini

150 g felkockázott sonka

2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje

1 evőkanál apróra vágott majoránna

1/4 csésze frissen reszelt parmezán

Csőtészta egytál (Pasticcio di Rigatoni) elkészítése:

Először a besamel mártást készítjük el. A vajat a liszttel 5 percig főzzük, hozzáöntjük a tejet, majd felforraljuk, sóval ízesítve 10 percen át főzzük.

Közben a sütőt 220-230 fokra előmelegítjük. Kifőzzük a rigatoni csőtésztát, majd leszűrjük.

A hagymát, sárgarépát és zellert pár perc alatt, közepes lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukkinit, a sonkát, a petrezselyem zöldjét és a majorannát, közel 5 percen át együtt főzzük.

Belekeverjük a kifőtt tésztát.

Kivajazott, hőálló tálba öntjük, megöntözzük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajttal, 10 percig sütjük, majd tálaljuk.

Csőtészta egytál (Pasticcio di Rigatoni) egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc