Csülök bográcsban vagy wokban hozzávalók:

1 db hátsó csülök csont nélkül

20-30 dkg füstölt szalonna

3 fej vöröshagyma

1 evőkanál pirospaprika

erős paprika ízlés szerint

1 kis fej káposzta

1 kis fej kelkáposzta

30 dkg zöld színű zöldbab

5-6 fej sampinyon gomba

1,5 kg burgonya

Csülök bográcsban vagy wokban elkészítése:

A füstölt szalonnát kisütjük, a szeleteket kivesszük, a zsiradékban a hagymát megpároljuk.

Levesszük a tűztől, beletesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a feldarabolt csülköt és sertéspörköltet készítünk belőle.

Elkészülte előtt fél órával belerakjuk a többi hozzávalót. Előbb a hasábokra szeletelt burgonyával takarjuk be a húst, felengedjük vízzel, éppen hogy ellepje. A tetejére rakjuk a cikkekre vágott káposztát, kelkáposztát, az összekötött zöldbabot, a gombafejeket. Ételízesítővel meghintjük, lefedjük és lassú tűzön (parázson) készre pároljuk.

Tálaláskor a zöldségeket szétosztjuk a tányérokon, a krumplit a csülök mellé szedjük, zöldpaprikával, paradicsommal díszítjük, a szalonnatarajokat rárakjuk. Friss kenyérrel kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc