Csülök bográcsban vagy wokban hozzávalók:
1 db hátsó csülök csont nélkül
20-30 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
só
erős paprika ízlés szerint
1 kis fej káposzta
1 kis fej kelkáposzta
30 dkg zöld színű zöldbab
5-6 fej sampinyon gomba
1,5 kg burgonya
Csülök bográcsban vagy wokban elkészítése:
A füstölt szalonnát kisütjük, a szeleteket kivesszük, a zsiradékban a hagymát megpároljuk.
Levesszük a tűztől, beletesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a feldarabolt csülköt és sertéspörköltet készítünk belőle.
Elkészülte előtt fél órával belerakjuk a többi hozzávalót. Előbb a hasábokra szeletelt burgonyával takarjuk be a húst, felengedjük vízzel, éppen hogy ellepje. A tetejére rakjuk a cikkekre vágott káposztát, kelkáposztát, az összekötött zöldbabot, a gombafejeket. Ételízesítővel meghintjük, lefedjük és lassú tűzön (parázson) készre pároljuk.
Tálaláskor a zöldségeket szétosztjuk a tányérokon, a krumplit a csülök mellé szedjük, zöldpaprikával, paradicsommal díszítjük, a szalonnatarajokat rárakjuk. Friss kenyérrel kínáljuk.
0 hozzászólás