Darált hússal töltött zöldségek hozzávalók:
paradicsom
tök
300 g darált sertéshús vagy szárnyashús
1 csésze rizs
paradicsomlé
1 hagyma
petrezselyem
1 tojás
só
bors
édes fűszerpaprika
csípős fűszerpaprika
Darált hússal töltött zöldségek elkészítése:
Tölthetünk paradicsomot, padliszánt, mindenféle tököt, paprikát vagy olyan zöldséget ami jobban ízlik. A zöldségeket megmossuk, lefejezzük és egy kanál segítségével kiűrítjük őket. Megsózzuk és fejjel lefele lecsorgatjuk őket.
A hagymát 2-3 kanál olajban elkezdjük párolni, hozzáadjuk a darált húst és tűzön hagyjuk 4-5 percig. Hozzáadunk 1 evőkanál paradicsomszószt, sót, borsot és fűszerpaprikét ízlés szerint. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a rizst, az apróra vágott petrezselymet és a tojást.
Ezzel az összetétellel megtöltjük a zöldségeket és egy tepsire helyezzük őket. A zöldségeket leöntjük egy vízből (fél csésze), paradicsomszószból (két kanál), sóból és borsból álló szósszal. 30 percre sütőbe tesszük.
Ezt a különleges egytálételt magában vagy tejföllel meglocsolva tálaljuk.
A darált hússal töltött zöldségek receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás