Darált hússal töltött zöldségek hozzávalók:

paradicsom

tök

300 g darált sertéshús vagy szárnyashús

1 csésze rizs

paradicsomlé

1 hagyma

petrezselyem

1 tojás

bors

édes fűszerpaprika

csípős fűszerpaprika

 

Darált hússal töltött zöldségek elkészítése:

Tölthetünk paradicsomot, padliszánt, mindenféle tököt, paprikát vagy olyan zöldséget ami jobban ízlik. A zöldségeket megmossuk, lefejezzük és egy kanál segítségével kiűrítjük őket. Megsózzuk és fejjel lefele lecsorgatjuk őket.

A hagymát 2-3 kanál olajban elkezdjük párolni, hozzáadjuk a darált húst és tűzön hagyjuk 4-5 percig. Hozzáadunk 1 evőkanál paradicsomszószt, sót, borsot és fűszerpaprikét ízlés szerint. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a rizst, az apróra vágott petrezselymet és a tojást.

Ezzel az összetétellel megtöltjük a zöldségeket és egy tepsire helyezzük őket. A zöldségeket leöntjük egy vízből (fél csésze), paradicsomszószból (két kanál), sóból és borsból álló szósszal. 30 percre sütőbe tesszük.

Ezt a különleges egytálételt magában vagy tejföllel meglocsolva tálaljuk.

A darált hússal töltött zöldségek receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc