Darált marhahússal töltött tekercs (Bragioli) hozzávalók:

Tekercs

nagyon vékony marhahússzeletek

darált marhahús (kb. minden tekercshez egy evőkanálnyi)

fűszerek és ételízesítők ízlés szerint

zúzott fokhagyma

kemény tojás (¼ – tekercsenként)

Szósz

1 fej nagy vöröshagyma

paradicsompaprika

paradicsom

gomba

fűszerek és ételízesítők

zöldborsó

sárgarépa

vörösbor

Darált marhahússal töltött tekercs (Bragioli) elkészítése:

Elkészítjük a tekercseket: A darált húst a fűszerekkel és ételízesítőkkel elkeverjük, míg a töltött káposztához hasonló tölteléket kapunk. A hússzeleteket megtöltjük a töltelékkel, hozzáadunk egy negyed kemény tojást majd felgöngyöljük.

Ezután egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, a paradicsompaprikát és a gombát, majd a tekercseket is beletesszük, és minden oldalról megpirítjuk.

A húst – miután a víz elpárolgott – meglocsoljuk vörösborral, hagyjuk a bort is elpárologni, majd hozzáadunk egy kis marhahúslevest.

Amint a víz elpárolgott, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felaprított sárgarépát, a zöldborsót, és tovább főzzük.

Darált marhahússal töltött tekercs (Bragioli) egyéb:

Tálalhatjuk sült krumplival, hasábburgonyával, burgonyapürével, spagettivel, zöldségekkel stb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc