Darált marhahússal töltött tekercs (Bragioli) hozzávalók:
Tekercs
nagyon vékony marhahússzeletek
darált marhahús (kb. minden tekercshez egy evőkanálnyi)
fűszerek és ételízesítők ízlés szerint
zúzott fokhagyma
kemény tojás (¼ – tekercsenként)
Szósz
1 fej nagy vöröshagyma
paradicsompaprika
paradicsom
gomba
fűszerek és ételízesítők
zöldborsó
sárgarépa
vörösbor
Darált marhahússal töltött tekercs (Bragioli) elkészítése:
Elkészítjük a tekercseket: A darált húst a fűszerekkel és ételízesítőkkel elkeverjük, míg a töltött káposztához hasonló tölteléket kapunk. A hússzeleteket megtöltjük a töltelékkel, hozzáadunk egy negyed kemény tojást majd felgöngyöljük.
Ezután egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, a paradicsompaprikát és a gombát, majd a tekercseket is beletesszük, és minden oldalról megpirítjuk.
A húst – miután a víz elpárolgott – meglocsoljuk vörösborral, hagyjuk a bort is elpárologni, majd hozzáadunk egy kis marhahúslevest.
Amint a víz elpárolgott, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felaprított sárgarépát, a zöldborsót, és tovább főzzük.
Darált marhahússal töltött tekercs (Bragioli) egyéb:
Tálalhatjuk sült krumplival, hasábburgonyával, burgonyapürével, spagettivel, zöldségekkel stb.
0 hozzászólás