Darázsfészek hozzávalók:

500 g szitált liszt
25 g friss élesztő
5 tojássárgája
¾ pohár langyos tej
3 evőkanál cukor
1 csipetnyi só
200 g puha vaj
200 g porcukor

Darázsfészek elkészítése:

A darázsfészekhez készíts kovászt egy csészében az élesztőből, 5-6 evőkanál langyos tejből és 1 evőkanál cukorból. A lisztet tedd egy nagy tálba, és öntsd a kovászt a közepébe fúrt lyukba. Öntsd hozzá a maradék tejet, a 2 evőkanál cukrot és a sóval összekevert tojássárgájákat. Keverd össze fakanállal, majd kezd el gyúrni. Ha nem áll össze a tészta, adj még hozzá egy negyed pohár langyos tejet. Gyúrd legalább 10-15 percig (minél tovább gyúrod, annál nagyobbra fog nőni).

Tedd a tálat egy meleg helyre, takard le és hagyd állni 30-40 percig. További gyúrás nélkül oszd két egyenlő részre, majd tedd félre.

Tedd a porcukrot és a vajat egy tálba, és keverd habosra.

Szórd be a munkafelületet liszttel, nyújts lapot az egyik tésztából és kend be egyenletesen a vajas krémnek egy kicsit kevesebb, mint a felével. Tekerd fel, és szeleteld egyenlő darabokra. Járj el ugyanígy a másik adag tésztával is.

Keress egy nagyobb tepsit, béleld ki sütőpapírral és helyezd bele a diós csigákat, helyet hagyva köztük. Keverj össze 2 evőkanál joghurtot 1 tojássárgájával és kend be őket, ahol éred. Mielőtt beteszed a tepsit a sütőbe, hagyd még állni 15-20 percet, hogy nőjenek a fészkek.

Tedd a tepsit a 170 fokos sütőbe 40-45 percre.

Szórd meg a darázsfészek tetejét porcukorral.

 

A sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc