Diókrémes sütemény hozzávalók:

Tésztához:

4 tojás

8 evőkanál cukor

4 evőkanál olaj

2 evőkanál tej

1 teáskanál sütőpor

vanília eszencia

reszelt citromhéj

8 evőkanál liszt

Krémhez:

100 g vaj

1 csésze őrölt dió

egy rum eszencia

1/2 csésze porcukor

2-3 evőkanál kakaó

50 g csokoládé

1-2 evőkanál citromlé

1-2 evőkanál tej

Diókrémes sütemény elkészítése:

A süteményhez verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a többi hozzávalót is, és keverd könnyedén össze. Öntsd a tésztát a kiolajozott és kilisztezett tepsibe, majd süsd 15-20 percig. Miután kihűlt, vágd hosszában kettőbe. Helyezd az egyik lapot egy tálcára, itasd át kicsit citromlével. A másik lapot morzsold össze és használd fel a krémhez.

Kavard el a vajat a cukorral, majd add hozzá a diót, eszenciát, kakaót, reszelt csokit, citromlevet, morzsolt tésztát és a tejet. Keverd jól össze, majd kend az átitatott szirupra.

A diókrémes sütemény receptet Pica ajánlotta.

Szórd meg a tetejét kókuszreszelékkel és reszelt csokival. Tedd néhány órára hűtőbe, majd vágd rombuszokra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc