Diókrémes sütemény hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
2 evőkanál tej
1 teáskanál sütőpor
vanília eszencia
reszelt citromhéj
8 evőkanál liszt
Krémhez:
100 g vaj
1 csésze őrölt dió
egy rum eszencia
1/2 csésze porcukor
2-3 evőkanál kakaó
50 g csokoládé
1-2 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál tej
Diókrémes sütemény elkészítése:
A süteményhez verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a többi hozzávalót is, és keverd könnyedén össze. Öntsd a tésztát a kiolajozott és kilisztezett tepsibe, majd süsd 15-20 percig. Miután kihűlt, vágd hosszában kettőbe. Helyezd az egyik lapot egy tálcára, itasd át kicsit citromlével. A másik lapot morzsold össze és használd fel a krémhez.
Kavard el a vajat a cukorral, majd add hozzá a diót, eszenciát, kakaót, reszelt csokit, citromlevet, morzsolt tésztát és a tejet. Keverd jól össze, majd kend az átitatott szirupra.
A diókrémes sütemény receptet Pica ajánlotta.
Szórd meg a tetejét kókuszreszelékkel és reszelt csokival. Tedd néhány órára hűtőbe, majd vágd rombuszokra.
0 hozzászólás