Diós-almás pite hozzávalók:

50 dkg finomliszt

25 dkg vaj

25 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

2-3 evőkanál tejföl

1 kg alma

10 dkg darált dió

20 dkg cukor

1 citrom

1 kiskanál fahéj

A tetejére: tojás

Diós-almás pite elkészítése:

Az almás pitéhez sütőporral elkevert lisztet morzsoljuk el a vajjal. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jó formálós legyen. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőben pihenni.

Eközben az almát tisztítsuk meg, reszeljük le. Facsarjuk rá a citrom levét, ízesítsük cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal.

A tésztát osszuk kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vastagra.

Az egyik tésztalapot fektessük sütőpapírral borított tepsibe, szórjuk meg darált dióval. Egyenletesen simítsuk az almás tölteléket, és fedjük be a másik lappal.

Villával szurkáljuk meg, kenjük le felvert tojással, és máris mehet a forró sütőbe.

180 °C-on 35-40 perc alatt süssük meg.

Az almás pitét négyzetekre vágva porcukorral megszórva kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc