Diós-almás pite hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 evőkanál tejföl
1 kg alma
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 citrom
1 kiskanál fahéj
A tetejére: tojás
Diós-almás pite elkészítése:
Az almás pitéhez sütőporral elkevert lisztet morzsoljuk el a vajjal. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jó formálós legyen. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőben pihenni.
Eközben az almát tisztítsuk meg, reszeljük le. Facsarjuk rá a citrom levét, ízesítsük cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal.
A tésztát osszuk kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vastagra.
Az egyik tésztalapot fektessük sütőpapírral borított tepsibe, szórjuk meg darált dióval. Egyenletesen simítsuk az almás tölteléket, és fedjük be a másik lappal.
Villával szurkáljuk meg, kenjük le felvert tojással, és máris mehet a forró sütőbe.
180 °C-on 35-40 perc alatt süssük meg.
Az almás pitét négyzetekre vágva porcukorral megszórva kínáljuk.
0 hozzászólás