Diós brownie hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)
10 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)
10 dkg tisztított dióbél
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (karobpor)
2 kiskanál sütőpor (foszfátmentes)
2 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
1 dl olívaolaj (extra szűz)
csipet só (természetes, nem finomított)
Diós brownie elkészítése:
1. begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és kivajazzuk a hőálló tálat
2. felkockázzuk a csokit és feldaraboljuk a diót
3. összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaó, dió, csoki)
4. a tojásokhoz hozzákeverjük a cukrot, sót, majd az olajat
5. a tojásos keveréket a szárazanyaghoz öntjük és alaposan összekeverjük
6. a masszát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tálban
7. az 1. pontban írt hőfokon 15-20 percig sütjük (teteje ropogós legyen, közepe lágyabb)
Praktikák:
– érdemes jó minőségű étcsokoládét választani (maximum 70%-ig finom ebben a süteményben)
– a recept 22×22 cm-es, vagy 24 cm átmérőjű hőálló tálra elegendő mennyiség
– a tészta sűrű, ragacsos, ezért nedves kanállal egyszerűbb egyenletesen elteríteni a tálban
– lehet a tetejére tenni diót egyben, vagy darabolva, de el is lehet hagyni
– lehet készíteni kávés verziót, ez esetben dió helyett 0,5 dl erős kávét keverjünk a masszába
A receptet a Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás