Diós kuglóf hozzávalók:
3 tojás
1 tasak sütőpor
1 vaníliacukor
130 ml olaj
150 ml tej
200 g cukor
250 g liszt
karamellizált dió (dió és cukor, tetszés szerint)
Diós kuglóf elkészítése:
A karamellizáláshoz tedd a cukrot egy edényben a tűzre, majd miután megolvadt, add hozzá a diót. Keverd, amíg a cukor befedi a diót. Öntsd a forró keveréket egy sütőpapírra, kend szét, és hagyd kihűlni. Nagyon meg fog keményedni, ezért fedd le alufóliával és húspotyolóval törd össze. Papírzacskóban tárolható, így felhasználhatod majd különböző süteményekhez.
Tedd egy tálba a tojásokat, cukrot és vaníliacukrot és keverd mixerrel körülbelül 5 percig. Keverd tovább, hozzáöntve a tejet, olajat és a sütőporral összekevert lisztet. Addig keverd, amíg buborékok jönnek a tetejére.
Keverd a karamellizált diót a tésztához egy kanállal, majd öntsd a keveréket egy kikent és kilisztezett kuglóf formába.
Tedd a formát a 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 40 percre.
10 perccel aután, hogy kivetted borítsd ki a sütit a formából.
Készíthetsz glazúrt a tetejére. Jobb, ha vársz a kalács felszeletelésével, amíg kihűl.
A diós kuglóf receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás