Diós-lekváros csúsztatott palacsinta hozzávalók:

10 egész tojás

1 liter tej

10 evőkanál cukor

10 evőkanál liszt (ettől lehetséges, hogy többre lesz szükségünk)

só, olaj

A töltelékhez

lekvár (baracklekvár)

dió (vagy diópótló)

Diós-lekváros csúsztatott palacsinta elkészítése:

A cusztatott palacsintához a tojás sárgákat egyesével szétválasztjuk a fehérjétől.

A sárgákat alaposan kikeverem a cukorral, hozzáadok egy csipetnyi sót és 2-3 evőkanálnyi olajat.

Váltakozva adom ehhez a tejet és a lisztet úgy, hogy ne túl sűrű palacsintatésztát kapjak. (Ezt úgy szoktam ellenőrizni, hogy beleteszek egy merőkanalat, felfordítom és ha gyorsan lecsúszik a tészta, akkor az még túl híg, így tenni kell még hozzá lisztet.)

Amikor kész van ez a massza, akkor keményre verem a tojásfehérjét és óvatosan a masszához keverem. Egy habos palacsintatésztát kapok.

A sütésénél több olajra van szükség, mint a normál palacsintánál. Ki kell hogy csússzon a palacsintasütőből.

Sütéskor mindig úgy szedem a tésztát a merőkanállal, hogy hab és massza is jusson a sütőbe.

Inkább lassú lángon sütöm meg az egyik oldalát. Látható, hogy amikor már a hab kezd kissé megszilárdulni, akkor jó és kicsúsztathatjuk egy lapos tányérra.

Nem kell megijedni, nem lesz nyers a tészta, csak könnyű habos lesz.

Tehát a sült rész kerül a tányérra, felül pedig a habos rész marad.

Erre teszek pár csepp lekvárt és megszórom dióval (vagy diópótlóval).

2 tányérra felváltva teszem a palacsintákat, mindegyikre lekvár és dió kerül.

Az utolsó palacsinákat fordítva teszem a tetejére, tehát a sült rész kerül fentre. Porcukorral megszórom.

Így 2 darab kb 7 cm magas „tortát” kapunk. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, úgy szeleteljük mint egy tortát.

Porcukorral megszórom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc