Diós-nutellás piskóta hozzávalók:

4 tojás

200 g vaj

250 g cukor

egy csipetnyi só

150 ml tej

1 csomag sütőpor

425 g liszt

3 tasak vaníliacukor

nutella

dió

bármilyen eszencia

Diós-nutellás piskóta elkészítése:

Tedd egy tálba a megolvasztott vajat, a tojássárgájákat, cukrot, porcukrot, sót és eszenciát. Keverd jól össze mixerrel, majd, folyamatos keverés mellett, kicsi adagokban öntsd hozzá a tejet, majd a sütőporral összekevert lisztet. Ha túl kemény tésztát kapsz, és a mixer nem bírja keverni, önts még hozzá egy kis tejet. Verd fel a tojásfehérjéket, majd keverd egy fakanállal a tésztához lentről felfele mozdulatokkal. Addig keverd, amíg buborékok jönnek a felszínre.

Lisztezz ki egy nem túl nagy tepsit, és öntsd bele a piskótatészta több mint felét. Tegyél 4-5 kanál mogyorókrémet egy zacskóba, vágd le az egyik sarkát, és rajzolj rácsot a tésztára. Oszd el egy kanállal a többi tésztát a Nutella rétegen, és simítsd el.

Szórd meg dióval, majd tedd a 175 fokos sütőbe 25-30 percre. Fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy kész van-e. Szórd be porcukorral és vágd fel (de ne azonnal).

A diós nutellás piskóta receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc