Diós-nutellás piskóta hozzávalók:
4 tojás
200 g vaj
250 g cukor
egy csipetnyi só
150 ml tej
1 csomag sütőpor
425 g liszt
3 tasak vaníliacukor
nutella
dió
bármilyen eszencia
Diós-nutellás piskóta elkészítése:
Tedd egy tálba a megolvasztott vajat, a tojássárgájákat, cukrot, porcukrot, sót és eszenciát. Keverd jól össze mixerrel, majd, folyamatos keverés mellett, kicsi adagokban öntsd hozzá a tejet, majd a sütőporral összekevert lisztet. Ha túl kemény tésztát kapsz, és a mixer nem bírja keverni, önts még hozzá egy kis tejet. Verd fel a tojásfehérjéket, majd keverd egy fakanállal a tésztához lentről felfele mozdulatokkal. Addig keverd, amíg buborékok jönnek a felszínre.
Lisztezz ki egy nem túl nagy tepsit, és öntsd bele a piskótatészta több mint felét. Tegyél 4-5 kanál mogyorókrémet egy zacskóba, vágd le az egyik sarkát, és rajzolj rácsot a tésztára. Oszd el egy kanállal a többi tésztát a Nutella rétegen, és simítsd el.
Szórd meg dióval, majd tedd a 175 fokos sütőbe 25-30 percre. Fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy kész van-e. Szórd be porcukorral és vágd fel (de ne azonnal).
A diós nutellás piskóta receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás