Diós rántott sajt hozzávalók:
4 személyre
30 dkg trappista sajt (egész)
2 db tojás
2 evőkanál darált dióbél
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
só
bors
liszt
zsemlemorzsa
olaj
Diós rántott sajt elkészítése:
Vágjuk a sajtot 12 felé, majd válasszuk szét a két tojásnak a fehérjét a sárgájától.
Az egyik sárgáját tegyük félre, a többit viszont egy evőkanálnyi vízzel verjük habosra.
Ami megmaradt sárgája, ahhoz keverjük hozzá a két maréknyi dióbelet, sózzuk, borsozzuk, tegyük hozzá a tejfölt és a zúzott fokhagymát is. Hagyjuk állni úgy egy fél órát, hogy a fokhagyma ízének legyen ideje belevegyülni a masszába.
A sajtszeleteket bekenjük ezzel a diós krémmel, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd tojás, zsemlemorzsa, és ha úgy tűnik, hogy nem eléggé „fogta be”, megint tojás és zsemlemorzsa jönm.
Hirtelen, forró olajban süssük ki.
Diós rántott sajt egyéb:
Burgonyapürével tálalom.
0 hozzászólás