Diós répatorta hozzávalók:
Tortalap
4 tojás
300-325 g liszt (szitálva)
300 g cukor
150 ml napraforgó olaj
1 csomag sütőpor
2 csésze reszelt sárgarépa (3 nagyobb darab)
1 teáskanál fahéj
1 csésze apróra vágott dió
1 csomag vaníliacukor
10 evőkanál tej
Krém
1 tojás
50 g margarin
300 ml tej
3 evőkanál liszt (púpos)
100 g cukor
1 csomag vaníliacukor
Diós répatorta elkészítése:
Tedd egy tálba a tojásokat a cukorral. Addig keverd, amíg fehér lesz a színe és habos lesz az állaga. Folyamatos kevergetés mellett lassan adagold hozzá az olajat. Keverd össze a lisztet a sütőporral, vaníliacukorral és fahéjjal, majd kis adagokban keverd a tésztához. A liszt adagok közben, adj hozzá egy kis tejet is. Mixerrel keverd jól össze, amíg kis buborékok jönnek a tetejére. Egy vastagabb tésztát kapsz, amihez keverd hozzá a sárgarépát és a diót.
Öntsd a tésztát egy kikent és liszttel kitapétázott tortaformába. Tehetsz sütőpapírt az aljára, hogy könnyebb legyen majd leválasztani. Tedd a tepsit a sütőbe 180 fokra körülbelül egy órára. Az utolsó 15 percre fedd le alufóliával, hogy ne égjen meg.
Közben készítsd el a krémet. Tedd egy edénybe a felvert tojást, lisztet, cukrot, majd rakd az edényt a tűzhelyre, kis lángra és kevergesd folyamatosan. Amikor felfőtt, vedd le a tűzről. Add hozzá a margarint és vaníliacukrot, majd mixerrel keverd jól össze.
Miután megsült a tészta, hagyd jól kihűlni, majd vágd kettőbe hosszában. Kend be az egyik lapot a kihűlt krém felével, tedd rá a másik lapot, majd kend a tetejére a maradék krémet.
A répatorta eláll napokig, de hűtőben kell tárolni.
Diós répatorta egyéb:
Díszítsd színes drazsékkal.
A diós répatorta receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás