Diós szeletkék hozzávalók:

7 tojásfehérje

440 g kristálycukor

280 g darált dió

30 g liszt

30 g étkezési keményítő

egy citrom leve és reszelt héja

5-6 evőkanál sárgabaracklekvár

Diós szeletkék elkészítése:

A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és továbbkeverjük az egészet, míg kemény habot kapunk. A darált diót, a lisztet, az étkezési keményítőt, a citrom héját és levét lazán belekeverjük.

Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 190 fokon addig sütjük, amíg egy kis színe lesz.

Kihűlés után vizes késsel tetszés szerinti szeletekre vágjuk.

Két-két szeletet sárgabaracklekvárral összeregasztva tálalunk.

Hagyjunk egy kis habot dió nélkül és helyezzük a tejszínnyomóba. Ezzel dekoráljuk a tetejét, amiután a tepsibe helyeztük, hogy szebb formájuk legyen a szeleteknek.

Diós szeletkék egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc