Disznóhús borsóval hozzávalók:
800 g disznóhús
1 kg szemes borsó
4 db zöldhagyma
6 evőkanál olaj
2 paradicsom
2 evőkanál paradicsom krém
1 köteg kapor
1 evőkanál cukor
só, bors
Disznóhús borsóval elkészítése:
Forró olajban kisütjük a feldarabolt disznóhúst. Kevés forró vizet vagy húslevest adunk hozzá, s hagyjuk párolni. Kivesszük a húst, s a megmaradt olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát.
Visszaborítjuk a húst s ráöntjük a kevés vízzel felhígított paradicsomkrémet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, s hagyjuk főni 30 percig.
Hozzáadjuk a megtisztított és apróravágott paradicsomokat, valamint a főtt borsót, s hagyjuk főni még 10 percig.
Mikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a cukrot és betesszük a lerbe 15 percre.
0 hozzászólás