Disznómájból készült kolbász (leberwurst) hozzávalók:
sertés máj
zsíros sertés hús
só
koriander
Disznómájból készült kolbász (leberwurst) elkészítése:
Felszeleteljük a májat és vízbe rakjuk. Lecseréljük a vizet többször is, addig még a máj fehérré válik. Ez idő alatt megfőzünk egy darab zsiros húst a nyak tályékáról.
Ha készen van, hozzáadjuk a májat is, mely csupán néhány perc fővést igényel. Ha kihűlt, kétszer ledaráljuk. A húst kisimitjuk egy kanál segitségével, majd meglocsoljuk a vízzel amelyikben a máj főtt. Sózzuk és korianderrel fűszerezzük csak hogy bevegye az illatát.
Megtöltjük a kolbászt, a végeket megkötjük és főni tesszük: miután a kolbászt a forrásban levő vízbe helyezzük, félrehúzzuk az edényt a tűzről, hogy megőrizze a forrási hőmérsékletet, azonban ne forrjon, különben a kolbász széthasad. Ha látjuk, hogy dagad, szúrjuk meg egy tűvel. 10-15 perc után levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A kolbászt felakasztjuk a kamrába, hideg, huzatos helyre.
0 hozzászólás