A Dubai csokoládé egy különleges édesség, amely gazdag pisztáciás töltelékkel és ropogós kataifi tésztával készül, csokoládéba burkolva. Az alábbiakban bemutatom a receptet, amelyet otthon is elkészíthetsz.

Hozzávalók

  • Csokoládéburkolathoz:
    • 200 g étcsokoládé
    • 100 g tejcsokoládé
    • 100 g fehér csokoládé (opcionális díszítéshez)
    • 1-2 csepp zöld ételfesték (opcionális)

  • Töltelékhez:
    • 250 g pisztáciakrém (házi vagy bolti)
    • 1 evőkanál tahini (szezámpaszta)
    • 120 g kataifi tészta (aprítva)
    • 20 g vaj
    • 1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés

Csokoládéhéj elkészítése:

  1. Olvaszd meg az ét- és tejcsokoládét vízgőz felett, amíg teljesen sima nem lesz.
  2. Ha szeretnéd díszíteni, olvaszd meg a fehér csokoládét is, keverj hozzá zöld ételfestéket, majd vékonyan csorgasd a csokoládéformákba. Hűtsd le a hűtőben, hogy megszilárduljon.
  3. Önts egy réteg olvasztott ét- és tejcsokoládét a formákba, majd forgasd el a formát, hogy a csokoládé bevonja az oldalfalakat is. Helyezd hűtőbe, hogy megdermedjen.

Töltelék elkészítése:

  1. Aprítsd fel a kataifi tésztát rövid darabokra.
  2. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat és kókuszolajat közepes lángon. Add hozzá a kataifi tésztát, és pirítsd aranybarnára.
  3. Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a pisztáciakrémet és tahinit. Hagyd kihűlni.

Csoki összeállítása:

  1. Miután a csokoládéhéj megszilárdult, töltsd meg a formákat a pisztáciás keverékkel, hagyva egy kis helyet az oldalaknál.
  2. Önts egy újabb réteg olvasztott csokoládét a tetejére, hogy lezárja a tölteléket. Simítsd el a tetejét.
  3. Helyezd vissza a formákat a hűtőbe legalább 30 percre, amíg teljesen megszilárdul.

Tálalás:

  1. Óvatosan vedd ki a kész csokikat a formából. Tartsd hűtve, és élvezd ezt az ínycsiklandó édességet!

Ez az autentikus Dubai csoki recept tökéletes választás különleges alkalmakra vagy ajándéknak is!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: perc