A Dubai csokoládé egy különleges édesség, amely gazdag pisztáciás töltelékkel és ropogós kataifi tésztával készül, csokoládéba burkolva. Az alábbiakban bemutatom a receptet, amelyet otthon is elkészíthetsz.
Hozzávalók
- Csokoládéburkolathoz:
- 200 g étcsokoládé
- 100 g tejcsokoládé
- 100 g fehér csokoládé (opcionális díszítéshez)
- 1-2 csepp zöld ételfesték (opcionális)
- Töltelékhez:
- 250 g pisztáciakrém (házi vagy bolti)
- 1 evőkanál tahini (szezámpaszta)
- 120 g kataifi tészta (aprítva)
- 20 g vaj
- 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés
Csokoládéhéj elkészítése:
- Olvaszd meg az ét- és tejcsokoládét vízgőz felett, amíg teljesen sima nem lesz.
- Ha szeretnéd díszíteni, olvaszd meg a fehér csokoládét is, keverj hozzá zöld ételfestéket, majd vékonyan csorgasd a csokoládéformákba. Hűtsd le a hűtőben, hogy megszilárduljon.
- Önts egy réteg olvasztott ét- és tejcsokoládét a formákba, majd forgasd el a formát, hogy a csokoládé bevonja az oldalfalakat is. Helyezd hűtőbe, hogy megdermedjen.
Töltelék elkészítése:
- Aprítsd fel a kataifi tésztát rövid darabokra.
- Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat és kókuszolajat közepes lángon. Add hozzá a kataifi tésztát, és pirítsd aranybarnára.
- Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a pisztáciakrémet és tahinit. Hagyd kihűlni.
Csoki összeállítása:
- Miután a csokoládéhéj megszilárdult, töltsd meg a formákat a pisztáciás keverékkel, hagyva egy kis helyet az oldalaknál.
- Önts egy újabb réteg olvasztott csokoládét a tetejére, hogy lezárja a tölteléket. Simítsd el a tetejét.
- Helyezd vissza a formákat a hűtőbe legalább 30 percre, amíg teljesen megszilárdul.
Tálalás:
- Óvatosan vedd ki a kész csokikat a formából. Tartsd hűtve, és élvezd ezt az ínycsiklandó édességet!
Ez az autentikus Dubai csoki recept tökéletes választás különleges alkalmakra vagy ajándéknak is!
0 hozzászólás