Ecetes fokhagymamártásos csirke gombával hozzávalók:

csirkehús

friss gomba

néhány cikk fokhagyma

tejföl

kapor

bors

Ecetes fokhagymamártásos csirke gombával elkészítése:

Egy nagy edénybe 1 evőkanál olajat forrósítunk, feldaraboljuk a csirkét, megmossuk a húst, azután megszárítjuk. A húsdarabokat megsütjük az olajban. Mikor kicsit átsült, ellepjük vízzel és kicsi tüzön főzzük. Közben felaprózzuk a fokhagymát és a gombát. Egy idő után hozzáadjuk a fokhagymát. Mikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a gombát is és kis tüzön tovább főzzük. Mikor a gomba megfőtt, adjuk hozzá egy evőkanál tejfölt, amit előtte felhígítottunk egy kis lével a hústól. Felaprózunk egy kis kaprot, s a háromnegyedét hozzáadjuk az ételhez, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük még kicsit és hagyjuk egyet főni.

Kaporral megszórva tálaljuk.

Az ecetes fokhagymamártásos csirke gombával receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc