Édes gomba hozzávalók:
½ kg darált háztartási keksz
25 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
tej
1 tábla ét tortabevonó
1 csomag babapiskóta
rumaroma
1 főzhető vaníliapudingpor (hozzá tej)
kókuszreszelék
5 dkg vaj
Édes gomba elkészítése:
Az aprósüteményhez a darált kekszet 20 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral, rumaromával és tejjel jól összegyúrjuk. Egy 6 cm átmérőjű merőkanalat porcukorral alaposan kihintünk, majd a kész masszát
belenyomkodjuk.
A vaníliapudingot megfőzzük, kihűtjük. Az 5 dkg vajat 5 dkg porcukorral kikeverjük és a pudinggal alaposan összedolgozzuk.
A babapiskótákat kettétörjük, lapos oldalukat bekenjük a pudingos krémmel és összeragasztjuk. Az így kapott „gombaszárakat” krémmel a fej közepére illesztjük (ragasztjuk).
A gombaszárak külsejét is bevonjuk krémmel, és kókuszreszelékkel beszórjuk.
A tortabevonót megolvasztjuk és belemártogatjuk a gombafejeket. Pár szem jégcukrot szórunk a csokis gombafej tetejére. Hagyjuk teljesen megszilárdulni a csokit.
0 hozzászólás