Édes gomba hozzávalók:

½ kg darált háztartási keksz

25 dkg porcukor

3 dkg kakaópor

1 csomag vaníliás cukor

tej

1 tábla ét tortabevonó

1 csomag babapiskóta

rumaroma

1 főzhető vaníliapudingpor (hozzá tej)

kókuszreszelék

5 dkg vaj

Édes gomba elkészítése:

Az aprósüteményhez a darált kekszet 20 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral, rumaromával és tejjel jól összegyúrjuk. Egy 6 cm átmérőjű merőkanalat porcukorral alaposan kihintünk, majd a kész masszát

belenyomkodjuk.

A vaníliapudingot megfőzzük, kihűtjük. Az 5 dkg vajat 5 dkg porcukorral kikeverjük és a pudinggal alaposan összedolgozzuk.

A babapiskótákat kettétörjük, lapos oldalukat bekenjük a   pudingos krémmel és összeragasztjuk. Az így kapott „gombaszárakat” krémmel a fej közepére illesztjük (ragasztjuk).

A gombaszárak külsejét is bevonjuk krémmel, és kókuszreszelékkel beszórjuk.

A tortabevonót megolvasztjuk és belemártogatjuk a gombafejeket. Pár szem jégcukrot szórunk a csokis gombafej tetejére. Hagyjuk teljesen megszilárdulni a csokit.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc