Édes kenyér puding hozzávalók:
6 szelet kenyét vagy száraz kalács
500 ml tej
4 tojás
100 g vaj
100 g cukor
narancs reszelt héja
½ kiskanál szerecsendió
½ kiskanál fahéj
vaníla aroma
5-6 evőkanál barack lekvár
2-3 evőkanál mandula pehely
Édes kenyér puding elkészítése:
A vajat habosra verjük a narancs héjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval. Ezzel krémmel kikenjük az edényt. A többi krémmel megkenjuk a kenyér szeleteket (a kenyér szeleteket vágjuk átlósan ketté). Felváltva a háromszög formáju szeleteket bele helyezzük az edénybe. Felverjük a tojást, a cukorral, lassan adagoljuk a forró tejet, folyamatos mixerelés közben. A vanília aromát is belekeverjük, majd az egészet a tálba öntjök a kenyér szeletekre. Kicsit álni hagyjuk, kb. 10 percet. 35 percig sütjük gőzfürdőn. Kivesszük megkenjük a barack lekvárral, meghintjük mandula pelyhekkel és vissza tesszük 10 percre.
Édes kenyér puding egyéb:
Hidegen és melegen is lehet tálalni. Nem olyan mint egy hagyományos puding, de nagyon finom desszertként.
Az édes kenyér puding receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás