Édes kenyér puding hozzávalók:

6 szelet kenyét vagy száraz kalács

500 ml tej

4 tojás

100 g vaj

100 g cukor

narancs reszelt héja

½ kiskanál szerecsendió

½ kiskanál fahéj

vaníla aroma

5-6 evőkanál barack lekvár

2-3 evőkanál mandula pehely

 

Édes kenyér puding elkészítése:

A vajat habosra verjük a narancs héjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval. Ezzel krémmel kikenjük az edényt. A többi krémmel megkenjuk a kenyér szeleteket (a kenyér szeleteket vágjuk átlósan ketté). Felváltva a háromszög formáju szeleteket bele helyezzük az edénybe. Felverjük a tojást, a cukorral, lassan adagoljuk a forró tejet, folyamatos mixerelés közben. A vanília aromát is belekeverjük, majd az egészet a tálba öntjök a kenyér szeletekre. Kicsit álni hagyjuk, kb. 10 percet. 35 percig sütjük gőzfürdőn. Kivesszük megkenjük a barack lekvárral, meghintjük mandula pelyhekkel és vissza tesszük 10 percre.

 

Édes kenyér puding egyéb:

Hidegen és melegen is lehet tálalni. Nem olyan mint egy hagyományos puding, de nagyon finom desszertként.

Az édes kenyér puding receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc