Édes kenyérpuding hozzávalók:

1/2 l tej
1 közepes vekni
2 tojás
100 g mazsola
vanília
4-5 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál rum
porcukor

Édes kenyérpuding elkészítése:

Forrald fel a tejet, melyhez ízlés szerint adtál vaníliát és cukrot. Tedd bele a veknit a héja nélkül, majd hagyd, hogy jól beszívja a tejet. Hagyd hűlni negyed órát. Add hozzá a 2 tojást és a rummal locsolt mazsolát. Keverd jól össze, majd tedd egy kivajazott, kilisztezett formába. Ezt tedd bele egy sütőbe, és közepes hőfokon 1 órán át süsd. Mikor enyhén megpirult, vedd ki, hagyd kihűlni a formában, majd szórd meg porcukorral.

Édes kenyérpuding egyéb:

Hidegen vagy melegen, vastag szeletekre vágva szolgáld fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc