Édes kenyérpuding hozzávalók:
1/2 l tej
1 közepes vekni
2 tojás
100 g mazsola
vanília
4-5 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál rum
porcukor
Édes kenyérpuding elkészítése:
Forrald fel a tejet, melyhez ízlés szerint adtál vaníliát és cukrot. Tedd bele a veknit a héja nélkül, majd hagyd, hogy jól beszívja a tejet. Hagyd hűlni negyed órát. Add hozzá a 2 tojást és a rummal locsolt mazsolát. Keverd jól össze, majd tedd egy kivajazott, kilisztezett formába. Ezt tedd bele egy sütőbe, és közepes hőfokon 1 órán át süsd. Mikor enyhén megpirult, vedd ki, hagyd kihűlni a formában, majd szórd meg porcukorral.
Édes kenyérpuding egyéb:
Hidegen vagy melegen, vastag szeletekre vágva szolgáld fel.
0 hozzászólás