Édes szilvás gombóc fahéjjal hozzávalók:
Tészta
500 g burgonya
150 g liszt
3 kanál búzadara
1 kanál olaj
1 csipet só
1 kanál cukor
Töltelék
szilva
kockacukor
A tetejére
300 g zsemlemorzsa
3-4 kanál olaj
1 kiskanál fahéj
2 kanál cukor
Édes szilvás gombóc fahéjjal elkészítése:
A szilvásgombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük. Megtakarítjuk, összegyúrjuk, majd összekeverjük a buzadarával, olajjal, sóval, cukorral és liszttel. A zsemlemorzsát kicsit megpirítjuk olajban és összekeverjük a cukorral és fahéjjal. A szilvákat vigyázva kimagvaljuk, úgy hogy egy darabban maradjanak. A mag helyére egy kockacukrot tegyünk. Lisztes kézzel formázzuk a gombócokat, mindegyik közepére egy szilvát helyezve. Oda teszünk egy edényt főni vízzel és egy csipet sóval. Amikor a víz elkezd forrni, bele lehet rakni a gombócokat és kb 10-15 perc leforgása alatt a felszínre kellene jöjjenek. Kiszedjük, jól lecsorgatjuk őket és jól megmárjuk a zsemlemorzsa keverékben.
Melegen és hidegen egyaránt finom. Adhatunk mellé tejfölt vagy mentaszószt.
Az édes szilvás gombóc fahéjjal receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás