Édes szilvás gombóc fahéjjal hozzávalók:

Tészta

500 g burgonya
150 g liszt
3 kanál búzadara
1 kanál olaj
1 csipet só
1 kanál cukor

Töltelék

szilva
kockacukor

A tetejére

300 g zsemlemorzsa
3-4 kanál olaj
1 kiskanál fahéj
2 kanál cukor

Édes szilvás gombóc fahéjjal elkészítése:

A szilvásgombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük. Megtakarítjuk, összegyúrjuk, majd összekeverjük a buzadarával, olajjal, sóval, cukorral és liszttel. A zsemlemorzsát kicsit megpirítjuk olajban és összekeverjük a cukorral és fahéjjal. A szilvákat vigyázva kimagvaljuk, úgy hogy egy darabban maradjanak. A mag helyére egy kockacukrot tegyünk. Lisztes kézzel formázzuk a gombócokat, mindegyik közepére egy szilvát helyezve. Oda teszünk egy edényt főni vízzel és egy csipet sóval. Amikor a víz elkezd forrni, bele lehet rakni a gombócokat és kb 10-15 perc leforgása alatt a felszínre kellene jöjjenek. Kiszedjük, jól lecsorgatjuk őket és jól megmárjuk a zsemlemorzsa keverékben.

Melegen és hidegen egyaránt finom. Adhatunk mellé tejfölt vagy mentaszószt.

Az édes szilvás gombóc fahéjjal receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc