Édesburgonya egytálétel hozzávalók:
ÉDESBURGONYA EGYTÁLÉTEL 4 személyre (egészségesebb összetevők)
50 dkg édesburgonya
25 dkg spenót
2-3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon, vagy sonka (magas hústartalmú)
3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
só (nem finomított, természetes)
bors
rozmaring
Édesburgonya egytálétel elkészítése:
1. tisztítsuk meg a zöldségeket, az édesburgonyát 2-3 cm-es kockákra, a vöröshagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát apróra vágjuk és kockázzuk fel a sonkát
2. serpenyőben az olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, adjunk hozzá csipet sót (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét)
3. tegyük a hagymára a sonkát, kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát és az édesburgonyát
4. öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje és pároljuk addig, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 15-20 perc), majd végül adjuk hozzá a spenótot és pár percig főzzük össze
Praktikák:
– sonka nélkül is nagyon finom
– ha sonka nélkül készítjük kiváló köretnek, akár pürésítve is
A receptet Receptműves küldte. Köszönjük.
0 hozzászólás