Egészséges zabkása hozzávalók:
Zabkása 2 személyre
0,5 l tej (bio, vagy gabonatej)
5 púpozott evőkanál zabkorpa (bio)
2 evőkanál cukor (bio nád, sztívia, méz, vagy juharszirup)
csipet só
csipet fahéj
Egészséges zabkása elkészítése:
A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a cukrot, sót, fahéjat és ráhintjük a zabkorpát. Kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
Konyhai praktikák:
- megszórhatjuk kakaóval, vagy az egészségesebb változatával: karobporral
- a zabkása sűrűségét ízlésünk szerint alakíthatjuk: több zabkorpával sűrűbb, kevés tej hozzáadásával hígabb állagú lesz
- ha nagyon sűrű kását készítünk és formában hagyjuk kihűlni, akkor puding jellegű lesz (lekvárral tálalva nagyon finom!)
A képen látható kása zabtejjel és karobporral készült.
A receptet Receptműves küldte, köszönjük!
0 hozzászólás