Egészséges zabkása hozzávalók:

Zabkása 2 személyre
0,5 l tej (bio, vagy gabonatej)
5 púpozott evőkanál zabkorpa (bio)
2 evőkanál cukor (bio nád, sztívia, méz, vagy juharszirup)
csipet só
csipet fahéj

Egészséges zabkása elkészítése:

A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a cukrot, sót, fahéjat és ráhintjük a zabkorpát. Kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.

Konyhai praktikák:

  • megszórhatjuk kakaóval, vagy az egészségesebb változatával: karobporral
  • a zabkása sűrűségét ízlésünk szerint alakíthatjuk: több zabkorpával sűrűbb, kevés tej hozzáadásával hígabb állagú lesz
  • ha nagyon sűrű kását készítünk és formában hagyjuk kihűlni, akkor puding jellegű lesz (lekvárral tálalva nagyon finom!)

A képen látható kása zabtejjel és karobporral készült.

A receptet Receptműves küldte, köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc