Égetett cukros-almás torta hozzávalók:

1 kg alma
1 csésze cukor
1 kanál víz

Tortalap

4 tojás
8 kanál cukor
4 kanál olaj
5 kanál liszt
vanília aroma

Égetett cukor krém

4 tojás
500 ml tej
6 kanál cukor
vanília aroma

Égetett cukros-almás torta elkészítése:

A tortához felolvasztjuk a cukrot a vízben. A tortasütőt ezzel a mázzal kenjük ki és hagyjuk megfagyni. Belevágjuk az almát és 10-15 percre sütőbe tesszük hogy az alma megpuhuljon.
A vajat felverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília aromát. Ezt ráöntjük az almára, majd újra sütőbe rakjuk, amíg a krém összeáll.
Tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, az aromát és a lisztet. A tésztát a tepsibe öntjük és ez újból bekerül a sütőbe 15-20 percre. Amikor kész, hagyjuk kihűlni, kiborítjuk egy tálcára, majd dekoráljuk tejszínhabbal és mandula pelyhekkel.

Az égetett cukros almás torta receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc